Privacy-politiek van de Pastorale Eenheid

ONZE PRIVACYVERKLARING

Verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens:

PASTOOR-MODERATOR  MATHIEU TIELENS
ST-CATARINASTRAAT 6 te 3740 MOPERTINGEN-BILZEN
089/256683 – mtielens1@gmail.com

Functionaris voor de gegevensbescherming:

De secretaris-generaal van de Bisschoppenconferentie van België
Interdiocesaan Centrum vzw,
Guimardstraat 1, 1040 Brussel
Tel: 02/507 05 93 - E-mail: ce.belgica@interdio.be

Toezichthoudende autoriteit:

Drukpersstraat 35, 1000 Brussel
Tel: 02/274 48 00
E-mail: commission@privacycommission.be

1. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN kan persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van de diensten van de Pastorale Eenheid, en/of omdat u deze gegevens zelf bij het invullen van een contact-of inschrijfformulier op de website aan PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN verstrekt.
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN kan volgende persoonsgegevens verwerken:
- Uw voor- en achternaam
- Uw geslacht
- Uw adresgegevens

- Uw telefoonnummer
- Uw e-mailadres
- Uw IP-adres
- Uw geboorte-plaats en datum
- Namen van uw vader en uw moeder
- plaats en datum van uw doopsel, vormsel, huwelijk

2. WAAROM WIJ UW GEGEVENS NODIG HEBBEN ? 
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN verwerkt uw persoonsgegevens om :
- telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt
- om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden.
- om het ontvangen van doopsel, vormsel, huwelijk en de kerkelijke uitvaart in de betreffende kerkelijke registers te kunnen noteren.
Daarnaast kan PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN uw persoonsgegevens gebruiken in het kader van uw deelname aan een van onze activiteiten waartoe u zich heeft ingeschreven.

3. HOE LANG BEWAART PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN UW GEGEVENS ?
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld.

- Uw gegevens worden niet langer dan 1 jaar bewaard indien ze nodig zijn om te kunnen deelnemen aan onze activiteiten waarvoor u zich vrijwillig inschrijft.
- Uw gegevens worden 'ad vitam aeternum' bewaard indien het gaat om inschrijving in het kerkelijk register van doopsel, vormsel, huwelijk of kerkelijke uitvaart.

4. DELEN MET ANDEREN
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN zal uw persoonsgegevens alléén aan derden verstrekken indien dit nodig is voor de activiteiten waartoe u zich vrijwillig inschrijft of om te voldoen aan een wettelijke of kerkelijke verplichting.

5. IN KAART BRENGEN VAN WEBSITEBEZOEK
Op de website van PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

6. GOOGLE ANALYTICS
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de websitegebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN bij Google zoekresultaat-pagina’s zijn.

De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. 

Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. U treft ook het privacybeleid van Google Analytics hier aan. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN heeft hier geen invloed op. Bovendien heeft PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN Google geen toestemming gegeven om via ons verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

7. UW GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar privacywebsite1109@gmail.com
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN zal zo snel mogelijk, maar tenlaatste binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

8. BEVEILIGING
PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN neemt de bescherming van uw gegevens heel ernstig en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan .

De website van PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te waarborgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN via: 
- privacywebsite1109@gmail.com
- www.bilzen-oost.be is de website van PASTORALE EENHEID SINT-HELENA BILZEN en is als volgt te bereiken:

Pastorale Eenheid Bilzen St-Helena,
Winkelomstraat 8
te 3740 Bilzen,
+3289413882

Bilzen, 25 mei 2018.