Overslaan en naar de inhoud gaan

Dank voor vele helpende handen

Bloemschik(st)ers

Bloemen zeggen zoveel zonder woorden…

Er zijn in onze kerken vrijwilligers of mensen van de lokale ploegen die de bloemen in de kerk verzorgen.
Levende bloemen spreken dezelfde woorden als brandende kaarsen op het altaar:  jezelf geven, langzaam verwelken of opbranden om mensen schoonheid, licht en warmte te geven en ondertussen jezelf op te offeren, zoals Christus ook doet op het altaar.

Oprechte dank aan al die mensen die zorgen voor een mooi versierde kerk of gebedsruimte.

Wie graag wil meewerken met het schikken van de bloemen in de kerk neemt best contact met een van onderstaande personen  !

Hier komt nu de lijst (view) met de bloemschik(st)ers

 

Kerkpoets

Het dagelijks onderhoud van onze kerkgebouwen gebeurt in sommige kerken door de kosters en in anderen door enkele plaatselijke vrijwilligers die regelmatig  eens met emmer, dweil of stofzuiger aan het werk zijn.

We streven er naar minstens 1 maal per jaar, liefst voor Pasen, in elke kerk een grote poets te houden.

Zo kunnen we – als de gelegenheid zich voordoet – blijven vieren in een mooie en propere kerk. Dank u wel aan al deze vrijwilligers. 

Wil jij ook wel eens komen helpen bij het poetsen van een van de kerken, neem dan gerust contact op met een van de volgende personen

Hier komt de lijst (view) met de kerkpoetsers

 

Kerststalbouwers.

Jaarlijks mogen we in de meeste kerken rekenen op een groep enthousiaste mensen die bij het krieken van de dag aan de kerk klaar staan om de kerststal op te bouwen. Deze kerststalbouwers werken volgens een goede planning, slepen met kerstbomen, halen beelden uit de kelder of van zolder, voorzien alle sterren en lampjes van stroom, ... er komt heel wat bij kijken...

En overal is wel iemand die zorgt voor iets lekkers en voor warme koffie… Het zijn van die kleine dingen die het doen!

Dank je wel 'bouwers' die jaarlijks in de kerk en ook buiten de kerk de kerstsfeer laten zien en voelen aan alle voorbijgangers…

En na Driekoningen of het feest van het doopsel van Jezus komen diezelfde mensen weer opdagen om alles weer netjes op te ruimen en wat kapot gegaan is te herstellen….

Veel dank en waardering.

Wilt u ook een handje helpen ? Neem dan maar eens contact met iemand uit onderstaande lijst

Hier komt de lijst (view) met de kerkstalbouwers