Caritas
Caritas Vlaanderen lanceert een dringende oproep voor financiële steun waarmee de slachtoffers van de watersnood geholpen zullen worden.

Het ongeziene noodweer van de afgelopen dagen heeft voor heel wat wateroverlast en ravage gezorgd in Luik, Limburg en Vlaams-Brabant. Het water begint te zakken, maar de ellende is daarmee nog niet voorbij. Jammer genoeg dreigt de watersnoodramp ook een bittere nasmaak te krijgen voor vooral de meest kwetsbaren in onze samenleving. Het zijn net zij die vaak ook niet verzekerd zijn. Het ziet ernaar uit dat de watersnood zal erkend worden als ramp, waardoor de overheid de schade mee kan vergoeden, maar mensen zonder verzekering moeten ook daar meer moeite doen om een dossier in te dienen.

Caritas Vlaanderen biedt met haar operationele werking Caritas Hulpbetoon financiële hulp aan deze personen en gezinnen die in uitzonderlijke nood verkeren, opdat zij hun leven kunnen heropnemen.

Doe een overschrijving naar: BE80 7765 9023 3377 met de mededeling: Noodhulp overstroming.

Dankzij uw gift kunnen wij zorg op maat bieden aan de meest kwetsbare slachtoffers. Voor giften van 40 euro of meer ontvangt u volgend jaar een fiscaal attest van ons.

Caritas Vlaanderen

×