Overslaan en naar de inhoud gaan
Pelgrimswandeling

Dekenale pelgrimswandeling - zondag 15 maart te 14 u GEANNULEERD

zondag 15 maart 2020

Pelgrimeren is wandelen met een +.

 

De weg doet iets met je. Geregeld vertrekken mensen als wandelaar, maar komen ze als pelgrim aan. Wandelen wordt mijmeren en kan beschouwingen in je wakker maken die in de drukte van alledag geen kans krijgen. Wandelen wordt dan bezinnen, werkelijk pelgrimeren.

Tijdens deze veertigdagentijd organiseert ons dekenaat Bilzen een pelgrimswandeling rond het jaarthema “Gods akker zijt gij, groei in heiligheid…” De pelgrims stappen vanuit de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingskerk te Munsterbilzen via het Munsterbos, naar de Sint-Amorkapel en de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdes. Onderweg worden een aantal raadgevingen van paus Franciscus aangereikt, wegwijzers om te groeien in heiligheid in deze tijd. Deze tocht is voor iedereen toegankelijk, zonder inschrijving en is warm aanbevolen voor al onze gelovigen in onze geloofsgemeenschappen in het dekenaat.

De tocht start om 14.00 uur vanuit de kerk te Munsterbilzen. Einde omstreeks 17.00 uur. Na de wandeling is er nog een ontmoetingsmoment met een babbel en koffie in de zijkapel van de kerk.

Hartelijk welkom