Bisschoppen
30/10/2021

Nieuwe Corona-maatregelen

Vanaf vrijdag 29 oktober 2021 geldt opnieuw een veralgemeende mondmaskerplicht voor de erediensten.

Vanaf vrijdag 29 oktober 2021 is het dragen van een mondmasker opnieuw verplicht in alle erediensten in het hele land.

Vormsel-2022
07/10/2021

Informatie over vormsel en Kalender Vormselvoorbereiding 2022

Ongeveer 60 families hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de voorbereiding en de viering van het vormsel in 2022.

Omwille van de onzekerheid en de veiligheidsvoorschriften i.v.m. Corona hebben wij tot nu toe nog geen planning en geen kalender kunnen bekendmaken.

Zopas hebben de catechisten samengezeten en hebben ze het volgende beslist:

kermismaandag
10/08/2021

Kermismaandag-vieringen in onze Pastorale Eenheid

In onze streken bestaat (nog) de mooie traditie om daags na kermiszondag een zielendienst te houden ter herdenking van de overledenen.
Dit is een overblijfsel uit de tijd van de agrarische samenleving.

Kermismaandag te 10.30 u. komen velen - soms vanuit andere dorpen - naar de parochiekerk om er in een mooie viering te bidden ter gedachtenis van degenen die op het kermisfeest er niet meer bij zijn.

De kermismaandagvieringen zijn meestal feestelijke, stemmige en innige vieringen met deelname van lector, zangkoor en orgel.

En velen brengen na de viering een kort bezoekje aan het graf of het columbarium van hun geliefden.

Caritas
17/07/2021

Steun slachtoffers watersnood via Caritas Vlaanderen

Caritas Vlaanderen lanceert een dringende oproep voor financiële steun waarmee de slachtoffers van de watersnood geholpen zullen worden.

Het ongeziene noodweer van de afgelopen dagen heeft voor heel wat wateroverlast en ravage gezorgd in Luik, Limburg en Vlaams-Brabant. Het water begint te zakken, maar de ellende is daarmee nog niet voorbij. Jammer genoeg dreigt de watersnoodramp ook een bittere nasmaak te krijgen voor vooral de meest kwetsbaren in onze samenleving. Het zijn net zij die vaak ook niet verzekerd zijn.

waterellend
17/07/2021

De bisschop van Hasselt roept op tot solidariteit


De onmacht van mensen die “hebben en houden” verliezen door de overstromingen van deze dagen, is hartverscheurend. Ze doet ons meteen ook denken aan zoveel leed van mensen wereldwijd.
Deze gebeurtenissen tonen ons hoe klein we zijn tegenover de natuurelementen maar evenzeer maken ze ons tot getuige van medeleven en solidariteit.
We bewonderen de inzet van families en buren, van hulpdiensten en van verantwoordelijken op alle niveaus.

OLV-Ten Hemelopneming
01/07/2021

Vieringen weekend 14-15 augustus 2021

Dit jaar valt de hoogdag van 15 augustus (OLV-Ten Hemelopneming) op een zondag valt en daarom houden we voor de vieringen gewoon het weekend-ritme aan...

Zie hieronder de voorziene vieringen in onze Pastorale Eenheid:

RPE
25/06/2021

Samenkomst Raad van de Pastorale Eenheid

Op maandag 28 juni hadden we in de parochiezaal van Martenslinde een laatste afsluitende samenkomst van dit bijzonder werkjaar. Bedoeling was om elkaar nog eens te ontmoeten, wat ervaringen uit te wisselen en informatie te geven voor de komende maanden. 

- voor enkele sfeerbeelden: zie hieronder in de fotogallerie

- voor de dagorde van die samenkomst: klik hier 

covid
22/06/2021

Nieuwe versoepelingen

Het overlegcomité van de regeringen is vorige vrijdag 18 juni samengekomen. Goed nieuws. Er werd bevestigd dat de daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames toelaat vanaf 27 juni een nieuwe stap in het Zomerplan te zetten. Daarin zijn voor ons alleszins een aantal perspectieven belangrijk. In bijlage vindt u de protocollen en aanwijzingen.

Drievuldigheid
29/05/2021

Alles over Drievuldigheid

Op de eerste zondag na Pinksteren viert de Kerk Drievuldigheidszondag of het feest van de heilige Drie-eenheid. Wat bedoelen we daar precies mee?

Met de heilige Drie-eenheid wordt de eenheid tussen God de Vader, Jezus Christus en de heilige Geest aangeduid. Wat betekent die ‘drie in één’ precies?

LEES HIER MEER OVER DE DRIEVULDIGHEID

Pinksteren
14/05/2021

Pinksternoveen vanaf 14 mei

Tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt gebeden om de komst van de Geest. 
De noveen (9-daagse) start op vrijdag 14 mei.

We worden allemaal opgeroepen om mee te vieren en te bidden want als katholieken geloven we (te weinig) in de werking van de Geest. We hebben Hem broodnodig, zeker nu we moe en moedeloos dreigen te worden en verlamd lijken door de aanhoudende crisis. Gods Geest geeft toekomst, ook in de moeilijkste omstandigheden.

blokkaars
07/05/2021

Gebed bij de blokkaars

Hij zendt zijn heilige Geest,
die angst en onzekerheid
verdrijft

God van leven en licht,
zegen onze studerende jongeren
en zoveel anderen

 

Zutendaal
03/05/2021

Meimaand in Zutendaal

De OLV-kerk Heil der Kranken te Zutendaal, is tijdens de meimaand iedere donderdagnamiddag open voor stil gebed en bezinning tussen 13 u. en 17 u. Omwille van de Coronamaatregelen mag men maximaal met 15 personen tegelijkertijd in de kerk aanwezig zijn. 

Aan de Lourdesgrot in Wiemesmeer kunnen momenteel 50 mensen samen komen, met inachtname van de coronamaatregelen. Het domein van de Lourdesgrot is altijd toegankelijk.

Aangekondigde activiteiten in Zutendaal:

Eerste communie
01/05/2021

Activiteit voor 1° communicantjes en hun ouders

Op woensdag 19 mei van 13 u tot 18 u. organiseren we een coronaproof-en individueel bezoek aan het huis van Jezus (de kerk) in Hees voor allen die niet konden deelnemen op 8-9 mei ll.
Bedoeling is dat de kindjes met 1 ouder op een zelf gekozen moment een individueel bezoekje brengen en daar een opdrachten-circuit doorlopen in de kerk en in de aanpalende zaal. 

Wil aub het volgende in ogenschouw nemen:

Leve papa
01/05/2021

Vaderdag 2021

Naar aanleiding van Vaderdag, op 13 juni, reikt de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal enkele suggesties aan ter overweging en inspiratie.

Vaderdag is een dag om vaders in de bloemetjes te zetten voor al het gewone en buitengewone van elke dag, voor zovele manieren waarop zij Gods liefde vertolken: fruitpap geven, pampers verversen, rollebollen over de mat, tekeningen bewonderen, verhaaltjes vertellen voor het slapengaan, mee op avontuur gaan in het bos, supporteren bij een voetbalmatch, de saaiste examenstof opvragen, en volwassen kinderen vol liefde en vertrouwen uitzwaaien,…

×